Orientarea sexuala a sotiei mele ne distruge casnicia

2 comentarii

Din categoria: Ea e lesbiana>Sotia mea e lesbiana, ce sa fac?

Am 41 de ani si sunt insurat cu dragostea vietii mele de 10 ani. Avem impreuna trei baieti. Acum doi ani insa, sotia mea s-a apropiat foarte mult de o prietena care e lesbi iar relatia lor a devenit de-a dreptul intensa… mai intensa decat e normal pentru o simpla prietenie.

Sustinea ca vrea doar sa isi sprijine si sa isi ajute prietena (care facea la acea vreme terapie pentru cancer la san) insa apoi am descoperit niste mesaje in telefonul sotiei mele, si credeti-ma, numai pentru spriijn si ajutor nu erau. Contineau apropo-uri sexuale evidente.

Sotia mi-a marturisit apoi ca nu isi dorea decat putina variatie, pe care a preferat sa o caute intr-un “mediu sigur”, ca sa o citez, si a negat ca s-ar fi culcat cu prietena ei. I-am dat un ultimatum, a taiat legaturile cu prietena respectiva, iar situatia parea sa se fi rezolvat.

Acum un an insa, postul meu nu mai era prea sigur, asa ca m-am gandit sa imi mai iau o slujba in plus, slujba care implica sa ne mutam din oras. Am picat de acord cu sotia ca intreaga familie sa ma urmeze mai tarziu, insa acum ea e din ce in ce mai distanta fata de mine.

Imi spune ca a trebuit sa isi reprime atractia pe care o avea fata de prietena ei si ca acum simte ca e lesbiana si ca e pe punctul de a accepta situatia asta. Zice ca nu poate sa scoata din peisaj pur si simplu relatia cu femeia asta (femeie pe care oricum a recunoscut intre timp ca a si sarutat-o).

Si-a aranjat sa mearga la un psiholog si asa sa afle mai multe despre orientarea ei sexuala, pentru a sti apoi ce decizie sa ia. Spune ca ma iubeste si pe mine, si pe copiii nostri dar ca, daca este lesbiana, casnicia noastra va trebui sa ia sfarsit. In plus, refuza sa faca sex cu mine.

Ma simt furios si tradat iar faptul ca lipsesc asa de mult de acasa imi afecteaza familia, sotia mea spunandu-mi ca nu mai e dispusa sa se tot mute dupa mine cu tot cu copii, dar nu am de ales. Inteleg ca ea vrea “sa se regaseasca”, dar eu ce ma fac acum? Pe mine cine ma sprijina? Ma simt derutat si lipsit de orice putere. Va rog mult sa imi dati un sfat.

Povestea anterioara:

Urmatoarea poveste:

{ 2 comentarii }

1 xcape la 1:03 am

Sa stiti in primul rand ca indiferent de orientarea sexuala a sotie dvs., cu siguranta va iubeste pentru ca altfel nu s-ar fi casatorit cu dvs. si nici nu ar fi facut si 3 copii. Dar avand in vedere ca ceea ce simte pentru prietena ei este foarte serios-din moment ce urmeaza sa faca terapie- altceva nu aveti de facut decat sa asteptati sa ia o hotarare. Pe cineva cu siguranta iubeste mai mult si asta veti afla in momentul in care se va decide in ce directie va merge mai departe.

Marea majoritate a femeilor care trec prin astfel de episoade isi reprima sentimentele si nu vor sa accepte ceea ce sunt pana in momentul in care nu mai pot nega ceea ce simt. Eu cred ca sotia dvs. incearca sa gaseasca o cale pentru a rezolva aceasta “problema” deoarece daca nu i-ar fi pasat, ar fi ales sa ramana cu ea si sa va paraseasca pe dvs. In cazul in care cel mai sumbru scenariu al dvs. se va adeveri, veti prefera de 1000 de ori sa va despartiti de ea, decat sa traiti alaturi de o persoana care nu va dori sa aiba in niciun fel de a face cu dvs. si cel mai probabil ar ramane doar de dragul copiilor.

Va inteleg frustrarea si faptul ca acest soc clatina tot ceea ce ati cladit alaturi de ea, dar daca se va intampla ce aceasta sa realizeze ca e lesbiana, nu aveti ce sa faceti. Nu puteti sa-i dati o pastila ca sa isi revina sau sa o legati. Fiindca aici nu e vorba de nicio boala sau tulburare, pur si simplu e vorba de sentimente.

Sprijinul cel mai mare, va spun din proprie experienta, il puteti regasi doar in dvs. Cred ca ati facut deja destule ca aceasta casnicie sa mearga, dar sunt pur si simplu unele lucruri care nu sunt in puterea dvs. In orice caz, sper ca totul sa se rezolve cat mai repede si ca dvs. sa va regasiti linistea si ca familia dvs. sa nu aiba de suferit.

2 Arsena la 6:37 pm

Nu pot sa zic decat ca-mi pare rau de asa o situatie…nu mi-as dori sa fiu in locul tau, asa ca iti tin pumnii ca situatia sa se regleze si sa-ti recapeti sotia, desi drumul pe care ati pornit pare foarte anevoios si orice sfat este…prea putin, aveti intr-adevar nevoie de un psiholog.
Iti doresc tarie de caracter, rabdare si multa intelepciune!