Despre SuntLesbiana.ro

Cum s-a nascut initiativa SuntLesbiana.ro

Ma numesc Alexandra si eu sunt femeia din spatele initiativei SuntLesbiana.ro. Ideea pentru site mi-a venit ca urmare a propriei mele experiente. La 25 de ani am realizat ca sunt lesbiana si m-am mutat la Londra.

Dar pe cand mie viata mi-a acordat sansa de a locui undeva unde pot fi eu insami, n-am uitat niciodata ca acasa in Romania lucrurile stau altfel. Aici nu numai ca nu e usor sa fii o femeie gay in mod deschis, dar drumul de la primele intrebari si pana la realizarea ca esti lesbiana este cu mult mai greu decat in alte tari unde exista toleranta, intelegere si acceptare.

De ce este SuntLesbiana.ro o initiativa atat de importanta

Exista nenumarate femei care sunt chinuite de trairi interioare intense si sentimente adesea conflictuale legate de propria orientare sexuala. Iar SuntLesbiana.ro se adreseaza in special acestor femei care sunt la inceputul acestui drum de autocunoastere si care poate ca simt panica, disperare sau rusine cand isi dau seama ca nu sunt ca celealte femei sau ca sunt atrase de o prietena, colega sau vecina.

Citind povestile altor femei lesbiene, aceste femei pot gasi raspunsuri si clarificari, pot avea momente de revelatie — cum ar fi "exact asta simt si eu" — si isi dau seama ca nu sunt singure. Si poate ca incet, incet, cu fiecare poveste citita, ajung sa inteleaga, sa accepte si sa fie impacate cu faptul ca sunt femei care iubesc alte femei.

Dar site-ul se adreseaza si celor apropiati acestor femei. Vestea ca fiica ta este lesbiana sau ca mamei tale ii plac femeile nu e usor de inghitit si cred ca povestile altora, atat ale altor femei lesbiene dar si ale celor care au pe cineva apropiat care e gay, pot ajuta pe cei dragi sa inteleaga si sa se acomodeze cu realitatea.

Publicand povesti de viata adevarate, SuntLesbiana.ro vrea, de asemenea, sa promoveze toleranta spre homosexualitate in Romania. E usor sa adaugi un comentariu plin de ura, rautate, ridicul, ignoranta sau intoleranta la un articol oarecare despre homosexualitate sau despre "unii care sunt gay". Nu este la fel de usor sa adopti o atitudine abuziva cand citesti o poveste de viata adevarata, plina de emotie si drama, a unei femei care iubeste alte femei.

Sunt Lesbiana si Asociatia Accept

Parteneriatul cu Asociatia Accept este unul firesc intrucat avem un scop comun — acela de a ajuta femeile sa-si inteleaga si sa-si accepte propria orientare sexuala — Accept prin servicii de consiliere iar SuntLesbiana.ro prin publicarea de povesti adevarate ale unor femei lesbiene si bisexuale.

Cineva care isi adauga povestea la SuntLesbiana.ro nu numai ca ofera un sprijin si altora, ca 25 de lei sunt donati in numele lor catre serviciile de consiliere oferite de Asociatia Accept, dar au de asemenea ocazia unica sa-si spuna povestea in propriile cuvinte, sa spuna exact ce simt, oricare ar fi acest lucru. E o contributie care poate avea un efect terapeutic greu de egalat.

Vrei sa afli mai multe despre SuntLesbiana.ro? Contacteaza-ne.