Cum sa-i spun mamei ca sunt lesbiana cand ma tem pentru sanatatea ei?

5 comentarii

Din categoria: Eu sunt lesbiana>Cine stie ca sunt lesbiana?

Varsta: Sub 19 ani Moment marcant: Adolescenta

Am 17 ani si mi-am constientizat orientarea sexuala de 2 ani, iar acum am inceput sa ma accept cu adevarat si chiar imi place ceea ce sunt. Am avut doua relatii de durata si mai multe experiente pasagere cu alte fete, iar intre timp am mai incercat sa fiu si cu baieti pentru a-mi “reveni”, dar nicio sansa. Acum chiar imi place sa fiu lesbi si nu mai vreau sa ma chinui sau sa ma mint.

Prietenii mai apropiati stiu de orientarea mea, iar cu mama ma inteleg foarte bine, ea este o persoana deschisa. Stie ca sunt prietena cu doua lesbiene, care au fost inainte impreuna. Una dintre ele a stat la noi si maica-mea si-a dat seama de ce e intre ele. Nu a avut o reactie urata, ba dimpotriva, se intelegea foarte bine cu amandoua.

Fata cu care am avut a doua relatie (la distanta) m-a facut sa o iubesc atat de mult incat sa vreau sa-i spun mamei despre mine, pentru a putea sa ma mut in oras cu ea. Nu voiam sa o mai mint pentru ca detest sa fac asta.

Acum sunt hotarata sa ii spun mamei, dar mi-e frica de reactia ei. Are si niste probleme de sanatate, din cauza carora daca e stresata sau suparata ar putea muri. Mi-e frica sa nu-i provoc un soc prea mare si sa pateasca ceva, cu toate ca vede ca nici o relatie cu vreun baiat nu ma tine mai mult de o saptamana, cu toate ca vede ca ies doar cu fete si ca ma imbrac mai baieteste. Ba chiar am suspiciunea ca mi-a citit si niste mesaje de la fosta prietena si ca stie ceva.

Ma inteleg mult prea bine cu ea pentru a mai putea sa o mint in continuare, dar mi-e si mult prea frica pentru ea. Ce ar trebui sa fac?

Povestea anterioara:

Urmatoarea poveste:

{ 5 comentarii }

1 deeahoros la 4:38 pm

daca stie in ce cerc de prietene te invarti iti spun sigur ca nu va fi nici un soc, bine nu ii va pica , treb sa ai grija doar cum o spui si depinde mult si de boala care o are, oricum insanatosire la mama ta.

2 Arcy la 4:42 am

Uite iti dau un sfat daca inca nu ai reusit sa te deschizi fata de mama ta.
Eu am 20 de ani , numai bine impliniti de cateva zile si eu am avut aceeas problema cu mama. Ani de zile m-am ascuns .
Eu sunt plecata in italia de 7 ani de zile; cand am venit anul asta in Romania am avut ocazia sa am o relatie cu o fata , o relatie mai serioasa. Mai seriasa in ce sens? In sensul ca am locuit in acelasi apartament. Cand a aflat mama , nu a fost frumos. La intoarcerea mea in Italia am incercat de atatea si atatea ori sa-i vorbesc depre asta, nimic, a evitat.
Ceea ce vreau sa iti spun e ca, daca spui ca cu mama ta te intelegi si sunteti ca doua prietene atunci spune-i adevarul, nu alege fraze din poezii , nu cauta cuvinte din dictionar. Ci spune-i de la inceput , fara sa te opresti nici macar o secunda. Sunt sigura ca ea va intelege.
Mult succes .

3 Andra la 11:19 am

Poate mama ta stie in ce cerc te invarti dar nu stie exact purul adevar despre tine mai ales daca stie ca ai avut relatii si cu baieti . Eu zic ca nu este momentul sa ii spui acest lucru pentru ca tu inca ai o varsta foarte frageda si poate la tine acum este doar curiozitatea si mai tarziu iti poti reveni .. poate incepe sa te atraga un baiat , din ce in ce iti va placea mult mai mult si vei uita de femei … Tu stii cel mai bine , noi doar venit cu un sfat dar gandeste-te ca orice parinte sufera cand aude aceasta veste … chiar daca iti arata indiferenta nu o simte deloc .

4 Cathy la 8:02 am

Cum iti dicteaza tie sufletul, asa sa faci. :) Asa e cel mai bine. Doar nu te grabi, ai tot timpul din lume.

5 Monica la 3:14 pm

Eu sunt lesbiana de multi ani,am avut multe probleme aici in tara din cauza asta,am suferit mult,e greu ca lumea sa te inteleaga,sau poate te inteleg pe moment dar apoi tot timpul ti se va reprosa,repet am suferit mult,dar de 8 ani stau in madrid,acolo totul este diferit,este ceva normal si nu trbuie sa te ascunzi de nimeni,e mult mai usor si mult mai frumos.
Parerea mea este sa ai rabdare,sa nu te grabesti.Mai asteapta un pic.