Adauga o Poveste

Esti lesbiana sau bisexuala?

Sau crezi ca ai putea fi?

Adauga-ti povestea

Indiferent ca esti complet impacata cu propria sexualitate sau abia ti-ai dat seama ca esti atrasa de alte femei, atunci stii ca drumul de la primele intrebari legate de propria orientare sexuala si pana la acceptarea faptului ca esti diferita nu este unul usor.

Ba dimpotriva, e marcat de trairi interioare intense si presarat cu sentimente adesea conflictuale. Nenumarate femei trec prin experiente mai mult sau mai putin similare:

  • Isi pun intrebari legate de motivul pentru care se simt altfel decat alte femei.
  • Incearca sa inteleaga de ce sunt atrase sexual de alte femei si sa accepte (sau sa nege) acest lucru.
  • Se intreaba ce decizii ar trebui sa ia mai departe.
  • Se gandesc daca si cum sa le spuna celor apropiati adevarul despre orientarea lor sexuala.

Oricare ar fi stadiul in care se afla aceste femei, multe dintre ele se simt singure, neintelese, rusinate sau speriate de ceea ce simt si gandesc. Sau sunt in negare. Multe dintre ele resimt un tumult interior care le afecteaza sanatatea psihica si emotionala, precum si viata de zi cu zi.

Povestea ta poate fi extrem de valoroasa si de mare ajutor atat pentru aceste femei cat si pentru cei apropiati lor.

Te rog, nu amana. Adauga-ti povestea acum (anonimatul garantat).

Cunosti o femeie care este lesbiana?

Iti este fiica, sora, sotie, mama, iubita sau prietena?

Adauga-ti povestea

Indiferent ca ai aflat recent sau stii de ceva vreme, e foarte probabil ca situatia sa te afecteze inca foarte mult. Femeile care descopera ca sunt lesbiene sau bisexuale trec printr-un proces dificil, iar drumul este, in multe cazuri, la fel de dificil si pentru cei apropiati lor. Doar ca in alt fel. Poate ca:

  • Te simti suparat, ranit, dezamagit, confuz, manios, rusinat, responsabil sau dezgustat.
  • Incerci sa intelegi cum sau de ce acest lucru ti s-a intamplat tocmai tie.
  • Te intrebi ce e de facut acum. Sau daca exista cale de intoarcere.
  • Incerci sa accepti noua identitate sexuala a persoanei apropiate si sa te adaptezi la noua realitate. Sau poate ca o respingi cu vehementa.

Oricare ar fi sentimentele si trairile tale, sau atitudinea pe care ai adoptat-o, exista nenumarati parinti, frati, surori, soti, iubiti, copii sau prieteni care trec prin experiente mai mult sau mai putin similare. Cazul tau nu este unul izolat.

Povestea ta poate fi de mare ajutor pentru oricine afla ca cineva apropiat este gay dar si pentru femeile care se gandesc cum vor fi afectati cei dragi si daca sau cum sa le spuna adevarul.

Te rog, nu amana. Adauga-ti povestea acum (anonimatul garantat).