Cunosti o femeie lesbiana? Iti este fiica, sora, sotie, mama, iubita sau prietena?

Adauga-ti povestea si noi donam 25 de lei din partea ta catre ACCEPT Romania (anonimatul tau este garantat)

Ce i-ai spune unei mame care tocmai a aflat ca fiica ei e lesbiana? Sau unui barbat care a descoperit ca sotia sau iubita lui e atrasa de alte femei? Sau cuiva care are o sora indragostita de o alta femeie? Povestea ta ii poate fi de mai mare ajutor decat orice sfat. De ce?

Pentru ca si-ar da seama ca multi oameni trec prin aceasta experienta. Ca si altii au ganduri, sentimente si trairi similare (oricare ar fi acestea) ca reactie la vestea ca cineva drag este gay. Ca desi poate ca nu pot vorbi despre asta cu prieteni sau rude, pot gasi un oarecare confort si poate chiar raspunsuri in povestile altora.

Cand ai descoperit adevarul despre persoana draga, nu ti-ar fi fost de folos sa ai acces la astfel de povesti? Acum, impartasindu-ti propria poveste, ai ocazia sa oferi un sprijin oricui are o fiica, sotie, sora, mama, iubita sau prietena care este gay.

Povestea ta anonima va sustine o parte din costurile cu serviciile de consiliere psihologica oferite de catre Asociatia ACCEPT (mai multe despre Campania ACCEPT).

Cum sa ne trimiti povestea

Cel mai simplu si rapid e sa o scrii si sa o trimiti folosind formularul de mai jos. Sau poti sa ne-o trimiti prin email la alexandra@suntlesbiana.ro (numele si adresa ta de email nu vor fi publicate – citeste politica noastra de confidentialitate). Daca vrei, poti sa-ti scrii povestea intai in Word, Notepad sau in orice alt editor text pe care il ai pe calculator, si apoi sa ne-o trimiti folosind formularul de mai jos.

Cum sa-ti scrii povestea

NOTA: Nu exista un mod anume in care sa-ti scrii povestea. Si nici anumite detalii pe care trebuie sa le incluzi. Povestea fiecaruia dintre noi este unica si extrem de personala. Depinde de tine cat si ce anume vrei sa impartasesti cu altii. Cateva mentiuni, insa:

 • Concentreaza-te pe sentimentele si trairile tale interioare, chiar daca acestea sunt de furie, rusine sau dezgust. Tine minte insa ca povestile cu ton abuziv catre persoana care este gay nu vor fi publicate.
 • Poti adauga cateva detalii legate de circumstantele tale personale cum ar fi: varsta ta, unde locuiesti, daca esti o persoana religioasa, etc.
 • Incearca sa te limitezi la 800-1200 de cuvinte (formularul are un contor care te ajuta sa tii evidenta) desi poti scrie oricat de mult simti nevoia.

Anonimat: Nu divulga detalii personale precum nume, adresa sau alte detalii legate de propria identitate. Schimba numele persoanelor implicate. Garantarea anonimatului celor care isi impartasesc povestea este principala noastra grija.

Sugestii

Daca nu stii de unde sa incepi, uite cateva idei (nu e obligatoriu sa le urmezi):

 • Ce relatie ai cu persoana gay din viata ta? Iti este fiica, sora, mama, iubita, sotie sau prietena?
 • Cand si cum ai aflat ca fata sau femeia apropiata tie este lesbiana? Ce ai simtit atunci?
 • Cum ai reactionat la veste? Ce i-ai spus? Ce ai facut?
 • Ai fi preferat sa nu afli adevarul? Sau ai fi vrut ca ea sa-ti spuna adevarul de la inceput?
 • Cum a fost afectata relatia ta cu persoana respectiva?
 • Ai putut vorbi cu prieteni, rude sau alte persoane despre situatie? Cum te-ai simtit cand le-ai spus? Ce sfaturi ti-au oferit?
 • Ai avut vreodata banuieli legate de orientarea ei sexuala inainte sa afli adevarul? Cand anume?
 • Daca a trecut ceva timp de cand ai aflat, ce simti acum? Cum arata relatia ta cu aceasta persoana acum?
 • Ti s-au modificat viata, atitudinea, principiile si valorile in vreun fel de cand ai aflat?
 • Ai regrete? Exista ceva ce ai schimba la modul in care au decurs lucrurile?
 • Intr-o propozitie, ce i-ai spune cuiva care afla ca o femeie apropiata ei sau lui este lesbiana?

Adauga o poveste

NOTA: SuntLesbiana.ro isi rezerva dreptul de a publica doar povestile scrise corect din punct de vedere lingvistic, gramatical si al punctuatiei. Povestile care nu respecta aceste standarde sau care folosesc limbaj sau prescurtari de tip messenger nu vor fi publicate.

ATENTIE: Datorita unor angajamente de serviciu, timpul pe care il putem aloca publicarii povestilor este momentan foarte, foarte limitat. Suntem cu 2 luni in urma cu publicarea povestilor si e posibil ca povestea ta sa apara pe site cu o intarziere de pana la 2-3 luni. Ne pare rau si iti multumim pentru intelegere.